Home
Dokumenten
     
 

Här kommer med tiden en lista att växa fram med dokument relaterade till Jonases i Åhs. Vem som vill är välkommen att ladda ner ett dokument, försöka läsa det och skicka en renskrift (text) till mig, P.O. Jonsson eller till Webbmaster. Dokument från tidigt 1800 tal ingår i kollektionen. Dokumenten är i PDF format och mellan 1 och 3 MB stora. Alla dokument finns även att hämta på ftp-servern.


Första dokumentet är en Materialberäkning för huset i Åhs. Interessant att notera att i den här listan finns en järnspis av märket Skoglund & Ohlson N:O 7. Det närmaste vi hade på lager var en N:O 6, så den satte vi in...


En avskrift av köpebrevet undertecknat av Jon Jonsson d.ä. och Mats Erson den 1 februari 1819 finns här. Åtminstone tror jag att det är det som står i texten, det är inte helt lättläst.


Köpebrevet mellan Jons Jonsson d.y. och Anna Jonsdotter och deras son Per Johan Jonsson 1908 finns att läsahär. Intressant läsning som säger mycket om hur man bodde tillsammans över generationsgränserna långt in på 1900-talet.


 
   
     
 

Sidan uppdaterad 3.7.2005

Webbmaster.

Home